15 April 2016 • Jobba hos oss

Älskar du att bygga smarta lösningar? Vill du vara med och lösa skolkrisen?
Ping Pong AB söker flera seniora systemutvecklare för avancerad produktutveckling. Vi erbjuder ett kreativt, varierande och utmanande jobb för dig som har ett brinnande intresse för teknik och pedagogik.

Bolaget
Ping Pong AB utvecklar den webbaserade lärplattformen PING PONG. Efterfrågan på våra tjänster ökar. På två år har vi vuxit från 25 till 50 medarbetare. Vi har fler än 600 000 användare. Nyligen vann vi förtroendet att hjälpa Stockholms stad och deras 1 400 skolor med utmaningen att minska lärarnas arbetsbörda för att frigöra tid för undervisning.

Uppdraget
Du ingår i ett av flera utvecklingsteam som utvecklar nya funktioner och vidareutvecklar befintliga moduler i PING PONG. Tillsammans med produktägare arbetar teamet med att förstå kundernas behov och hjälpa dem att nå sina mål så enkelt och effektivt som möjligt. Teamet ansvarar för design, utveckling och test. Gemensamt med övriga team ansvarar du och ditt team även för felsökning och åtgärd i det löpande underhållet av produkten.

Som systemutvecklare kommer du att jobba med:
• Plattform: Java (J2EE) och Apache Tomcat
• Ramverk: Struts, Spring, Hibernate
• Frontend: Javascript, HTML, CSS, WCAG
• Utvecklingsmiljö: Eclipse, SVN, GIT
• Backend: FreeBSD, PostgreSQL
• Arbetsmetoder: Agile, Scrum, Kanban.
Vi arbetar även med XML/XSLT, REST och IMS Enterprise för integrationer och LDAP, SAML 2.0, e-leg (BankID, m m) för autentisering och SSO.

Vem är du?
Du är en analytisk, strukturerad och systematisk mångsysslare som trivs både front end och back end. Du är nyfiken, målmedveten och produktiv. Du får saker gjort. Du gillar att jobba i team för du vet att du är mer effektiv och att resultatet blir många gånger bättre när du samarbetar med kollegor. En strävan efter att kontinuerligt förbättra ditt och teamets sätt att arbeta är en självklarhet för dig. I stressade situationer är du lugn, saklig och metodisk.

Kvalifikationer och erfarenhet. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet och en relevant utbildning (ingenjör eller systemvetare) i grunden. Erfarenheter av ovanstående teknik, ramverk och metoder är meriterande, främst Java. Det viktigaste är dock inte att du redan kan allt utan att du har lätt att lära dig det som behövs och omsätta det i ditt arbete. Ledaregenskaper är meriterande men inte ett krav.

Vår uppgift som bolag är att hjälpa individer och organisationer att utvecklas, och vi hoppas att du ska smittas av vårt engagemang och vi av ditt. Tillsammans vill vi skapa en produkt att vara stolta över och ett verktyg som skapar glädje för våra användare.

Vi erbjuder en kreativ arbetsmiljö med konkurrenskraftiga förmåner. Vårt kontor i centrala Stockholm på Söder är ljust och modernt.

Placeringsort: Stockholm

Ansökan
Tjänsten söker du genom att skicka din ansökan till rekrytering@pingpong.net. Lämna in din ansökan med ett personligt brev och CV. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.